Nebezpečí multikulturalismu

Nejhorším dědictví multikulturalismu je, že lidé, kteří jsou proti islámu, se bojí vystoupit veřejně, aby nebyli označeni ihned za xenofoby či přímo nácky a fašisty. Muslimové vystupují v ČR neanonymně v diskuzích a Češi se bojí vystoupit neanonymně. Není to zvrácené? Jedním z nejdůležitějších úkolů nyní je boj za prolomení informační bariéry a boj za "zespolečenštění" problémů islamizace v ČR.

Oblíbené příspěvky

neděle 18. září 2011

Stížnost na rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV)

RRTV
Škrétova 44/6
120 21
Praha 2

Věc : stížnost vůči vašemu skandálnímu rozhodnutí ve věci vysílání Českého Rozhlasu

Vážená Rado pro rozhlasové a televizní vysílání,
nesouhlasím zcela zásadně s postihem Českého Rozhlasu za vyjádření ve vysílání ve znění „…v arabských islámských zemích nepraktikuje vůči křesťanům žádná tolerance, že se v těchto zemích nesmí stavět kostely, že když chce muslim přestoupit na křesťanství, hrozí mu trest smrti..“ Tato informace je podle RRTV nevyvážená a nepravdivá. Jsem přesvědčen, že jste se tímto rozhodnutím zpronevěřili poslání nezávislého kontrolního orgánu. Jednali jste a rozhodovali v příkrém rozporu s ustanoveními, kterými se máte řídit a se kterými se, jako vám vlastními, chlubíte na svých internetových stránkách.
Citace z www.rrtv.cz
V posláních RRTV se píše zcela jasně, že Rada dbá na obsahovou nezávislost vysílání a převzatého vysílání (vše: § 4 odst. 2 zákona č. 231/2001 Sb.
Rada Českého rozhlasu je orgánem, jímž se uplatňuje právo veřejnosti na kontrolu činnosti Českého rozhlasu. Její další činností je dohlížet na plnění úkolů veřejné služby v oblasti rozhlasového vysílání (§ 2 a 3 , zákon č. 484/1991 Sb)…
Níže uvedené Doporučení 1641 Rady Evropy citujete, vážená Rado, na svých webových stránkách www.rrtv.cz jako podstatný mezinárodní právní prvek pro své rozhodování. Ve svém konkrétním jednání, které se odrazilo v postihu Českého Rozhlasu z vaší strany, jste porušili řadu důležitých a zásadních ustanovení a slovních spojení tohoto Doporučení.
Citace z www.rrtv.cz
Doporučení 1641 (2004) Rady Evropy
Veřejnoprávní vysílání je zásadním prvkem demokracie v Evropě. V současnosti je však v ohrožení. Je ohrožováno politickými a hospodářskými zájmy, …..
Veřejnoprávní vysílání, bez ohledu na to, zda je provozováno veřejnoprávními organizacemi nebo soukromými společnostmi, se od vysílání pro čistě komerční a politické účely liší svým specifickým úkolem, a to je v zásadě vysílat nezávisle na politických či hospodářských vlivech. Veřejnoprávní vysílání poskytuje celé společnosti informace, kulturu, vzdělání a zábavu, zvyšuje společenské, politické a kulturní občanské povědomí a podporuje soudržnost společnosti……. Zaručuje nezávislost a nestrannost…….
Je na pováženou, že mnoho evropských zemí doposud nesplnilo závazek, který jejich vlády přijaly na 4. konferenci ministrů evropských zemí, které se v roce 1994 konalo v Praze. Tehdy se zavázali udržovat a rozvíjet silné veřejnoprávní vysílání. Znepokojující je i skutečnost, že základní principy nezávislosti veřejnoprávního vysílání, obsažené v Doporučení č. R(96)10 Výboru ministrů, nejsou ještě stále v mnoha členských zemích pevně zakotveny.

Jsem přesvědčen, že je nutno uplatňovat zákony Rady Evropy bez ohledu na zaběhnuté politické smýšlení, které je často deformováno chybnými praktikami uplynulých desetiletí.. V současnosti se objevily zcela zřetelné tendence, které zavrhují politiku bezuzdného přístupu k imigraci v zemích EU. Chybnými praktikami politiky v minulosti byl benevolentní přístup k nebezpečí islamizaci Evropy, který plynul z toho, že politická funkce islámu nebyla brána na zřetel.


Vážená Rado, vy jste dokonce porušili základní předpis o fungování demokratických principů v České republice. Porušili jste neomluvitelným způsobem Základní listinu práv a svobod (ZLPS).

Citace :
ZLPS
Čl. 17
(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
(3) Cenzura je nepřípustná.
Čl.23
Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.

Ze všech výše uvedených důvodů jsem se zhrozil vašeho rozhodnutí postihnout Český Rozhlas za sdělení pravdy o praktikách v islámských zemích, které jsou zcela jednoznačně zaměřeny k co nejtvrdšímu a nedemokratickému potírání „nevěřících“. Zvážím, zda je vaše rozhodnutí postižitelné i právními kroky v rámci českých zákonů, zda vaše jednání je protizákonné.
Vážená Rado, z vaší strany je dle vašeho rozhodnutí zcela zřetelná neznalost základních principů fungování islámu ve vybraných zemích. Jsem zděšen vašim konáním a plně stojím za Českým Rozhlasem a jeho objektivním a vyváženým pojetím zpravodajství, které je vynikající službou široké veřejnosti/občanům v České Republice.

Žádám, vážená Rado, vaše oficiální vyjádření k mé stížnosti.

Ing. Valentin Kusák
Formánkova 435
Hradec Králové
50011

Občan České Republiky a předseda iniciativy AntiMešitaHK

Žádné komentáře:

Okomentovat