Nebezpečí multikulturalismu

Nejhorším dědictví multikulturalismu je, že lidé, kteří jsou proti islámu, se bojí vystoupit veřejně, aby nebyli označeni ihned za xenofoby či přímo nácky a fašisty. Muslimové vystupují v ČR neanonymně v diskuzích a Češi se bojí vystoupit neanonymně. Není to zvrácené? Jedním z nejdůležitějších úkolů nyní je boj za prolomení informační bariéry a boj za "zespolečenštění" problémů islamizace v ČR.

Oblíbené příspěvky

pátek 19. srpna 2011

K připravované novela zákona o cizincích

EU vymírá a je si toho vědoma. Jako záchranu vidí příliv imigrantů, kteří by měli nahradit úbytek na pracovních místech, kteří by měli pomoci s důchodovými systémy. Například dle EUROMEDu (alias Barcelónský proces) by mělo do EU přijít do roku 2050 celkem 50 až 86 miliónů imigrantů, převážně muslimů. Tito mají zachránit dle některých evropských politiků ekonomiku a společnost v zemích Evropy. Již v současnosti jsou reálné příklady z Francie, Německa, Velké Británie, že příchozí muslimové, převážně ekonomičtí imigranti, nechtějí a nemají zájem se zapojit do pracovního procesu. Stává se i to, že to málo z nich, kteří do práce jdou, začnou požadovat úlevy, aby se mohli 5x denně modlit.
Pokud ubude v České republice 1 000 lidí, nemohou být dle mne nahrazeni jednou stovkou imigrantů/muslimů. Lidé, kteří ubyli, byli ekonomicky aktivní, odváděli daně, přispívali pozitivně k rozvoji společnosti. Ale co když celých 95 imigrantů/muslimů se bude chtít 5x denně modlit a nebudou chtít chodit do práce? Ekonomičtí imigranti žijí často ve svých původních domovinách na hranici chudoby. Najednou mají možnost se začlenit v EU, kde dostanou takové sociální dávky, že tím řádově zvýší svůj životní standard. Těmto imigrantům stačí sociální dávky, oni nechtějí mzdu za odvedenou a vykonanou práci, nechtějí pracovat.
Tito imigranti/muslimové nechtějí pracovat a navíc se nedokáží sžít se společností, která jim „poskytla přístřeší“. Je nutné tyto imigranty/muslimy začlenit do společnosti a to může být nyní vzhledem k jejich počtu a ustrnulému způsobu života dle jejich tradic a náboženství velmi těžké či zcela nereálné. Vzpomínám, jak německý prezident před lety prohlašoval „Teď jsou to Turci, ale za deset let to budou Němci!“. Rok se s rokem sešel a v roce 2010 prohlásila kancléřka Merkelová do médií, že multikulturalismus je mrtev. Ano, multikulturalismus nic nevyřešil ani nevyřeší. Je to zcela určitě chybný přístup i když v jeho intervalech stále uvažuje řada evropských politiků a úředníků v Bruselu. Myslím, že na řadě je v tomto směru okamžitý přechod k asimilaci imigrantů/muslimů. Samozřejmě že je otázkou, jaký počet imigrantů/muslimů lze v určitém časovém období pomocí asimilace zvládnout. Čísla dle EUROMEDu jsou nereálná. Nebráním se tomu, aby byli přijímáni političtí imigranti. Jsem však proti přijímání ekonomických imigrantů bez stanovení tvrdých pravidel pro jejich přijetí.
Do EU by měli být přijímání především kvalifikovaní imigranti, měli by být přijímáni ti kteří budou pro společnost ekonomickým přínosem a nebudou mít snahu společnost a kulturu v zemích, kam přišli, měnit k obrazu svému, k obrazu dle svých zvyků a náboženství.
Problematika řešení otázek imigrace byla v České republice zařazena pod Ministerstvo vnitra České republiky. Velký vztah má ale tato otázka k Ministerstvu práce a sociálních věcí České publiky, které před několika lety agendu imigrace na MV ČR předalo. A problematika imigrace není jen otázkou těchto dvou ministerstev, ale je to otázka politicky i odborně průřezová. Není od věci uvažovat o zřízení zastřešující samostatné instituce pouze pro otázky spojené s imigrací.
Dovolil jsem si předložit na KÚ Královehradeckého kraje myšlenku zákona (http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/obce-volicum/197281.aspx), který by se pokusil řešit problematiku imigrace přes podporu rodiny s dětmi. Nyní jsem se dozvěděl, že zpracování je příliš složité, neboť by bylo nutné měnit desítky zákonů a novel.
Přeji předkladatelům novely zákona o cizincích mnoho pozitivních myšlenek a spoustu výstupů, které zabrání tomu, abychom v České republice měli v budoucnu stejné problémy s imigranty/muslimy, jako je mají nyní Německo, Velká Británie, Francie, Švédsko a další země EU.

Ing. Valentin Kusák
Předseda AntiMešita o.s. a AntiMešita-Envi o.s.

Žádné komentáře:

Okomentovat