Nebezpečí multikulturalismu

Nejhorším dědictví multikulturalismu je, že lidé, kteří jsou proti islámu, se bojí vystoupit veřejně, aby nebyli označeni ihned za xenofoby či přímo nácky a fašisty. Muslimové vystupují v ČR neanonymně v diskuzích a Češi se bojí vystoupit neanonymně. Není to zvrácené? Jedním z nejdůležitějších úkolů nyní je boj za prolomení informační bariéry a boj za "zespolečenštění" problémů islamizace v ČR.

Oblíbené příspěvky

úterý 30. srpna 2011

USA, islám a zpravodajské složky.


V oficiálních prohlášeních představitelů USA a nstitucemi, které mají na starost bezpečnost USA, je velký rozdíl. Tento rozpor se týká vztahu k islámu, muslimům potažmo k terorismu a extremismu ve světě i na území USA. Americký prezident Barack Obama od roku 2009 opakovaně prohlásil, že USA nebojují proti islámu, že USA bojují proti Al – Kájdě a terorismu. Barack Obama též opakovaně v letech od roku 2009 prohlásil, že Iránu patří právo na jadernou energetiku a tím přímo podpořil pokračování kontroverzního iránského výzkumu jaderných reakcí a jejich využití v praxi.
Před několika měsíci začaly probíhat revoluce v severní Africe. Vynořila se přitom otázka Muslimského bratrstva, které má především v Egyptě ale i v dalších zemích silnou základnu personální ale i mocenskou. Přitom Muslimské bratrstvo, které je velmi radikálním představitelem islamistu, má tendence působit reálně přímo v USA prostřednictví různých spolků a institucí, které jsou v USA s islámem spojeny. Bezpečnostní složky v USA zkoumaly napojení mezi Muslimským bratrstvem a organizacemi muslimů v USA a zjistili, že napojení je prokazatelné např. u North American Islamic Trust, Islamic Society of North America, Council on American-Islamic Relations. Všechny uvedené organizace jsou těmi nejvýznamnějšími a měly podporovat spolupráci muslimů s obyvateli a představiteli USA. Komise Sněmovny i Senátu mají své nástroje, aby mohli rozkrýt skutečnou realitu, jaká mezi muslimy v USA existuje.Velké nebezpečí plyne z toho, že Hamas vznikl z Muslimského bratrstva v roce 1987. Může tak dojít k útokům na vztah USA a Izraele.
Není divu, že se tyto informace dostaly do médií v USA. Američtí muslimové se o informace v médiích zajímají ze dvou pohledů : jednak je zajímá situace muslimů přímo v USA, za druhé je zajímá mezinárodní scéna ve vztahu k islámu. Američtí muslimové si stěžují, že jsou v médiích vykreslováni negativně, že získávají často negativní označení, které jim média dají.
Ve značném protikladu k výše uvedenému pak zní informace o slavení ramadánu přímo v budově amerického Kongresu. Jak je vidět, američtí představitelé vycházejí skutečně muslimům velmi vstříc. Na straně druhé je v USA velká opatrnost proti teroristickým útokům, která byla po roce 2001 rozšířena do celého demokratického světa. Jako příklad pro běžného člověka jmenuji cestování letadlem a s tím spojené procesy a postupy.
Velkou roli v současnosti i do budoucna budou jistě hrát zpravodajské složky USA i jejich spojenců, které musí odhalovat pozadí islámského extremismus zaměřením především na financování aktivit muslimů, které vedou k narušování či přímo ohrožení demokracie ve vyspělých zemích světa. V tomto náhledu je to i výzva pro bezpečnostní a zpravodajské složky v České republice.

Ing. Valentin Kusák
Předseda AntiMešita o.s. a AntiMešita-Envi o.s.

Žádné komentáře:

Okomentovat