Nebezpečí multikulturalismu

Nejhorším dědictví multikulturalismu je, že lidé, kteří jsou proti islámu, se bojí vystoupit veřejně, aby nebyli označeni ihned za xenofoby či přímo nácky a fašisty. Muslimové vystupují v ČR neanonymně v diskuzích a Češi se bojí vystoupit neanonymně. Není to zvrácené? Jedním z nejdůležitějších úkolů nyní je boj za prolomení informační bariéry a boj za "zespolečenštění" problémů islamizace v ČR.

Oblíbené příspěvky

pondělí 24. října 2011

Já Kusák, AntiMešita a práce s veřejností


Občanské sdružení AntiMešita resp. AntiMešita-Envi jsou neziskové organizace, ale mnohé je nutno řešit jak v podnikatelské firmě, něco se spíše podobá vztahu samosprávy či státní správy vzhledem k občanovi. Nebudu se zabývat marketingovým mixem, i když by byl z hlediska naší činnosti (produktu) a vytýčení naší cílové skupiny (zákazníci) zajímavý. Zaměřím se v této úvaze na „vztah k veřejnosti“ obecně.

Základem mojí práce je komunikace s lidmi, ať již přímo či nepřímo pomocí mailu, telefonu a dále kontakt při diskuzích, které pořádáme. Jednou z možností je zjištovat, jaký mají lidé na islamizaci názor a dle toho se řídit, nebo určit směr sám a diskutovat s lidmi/veřejností, jaké jsou jejich názory k vytýčenému a navrhnutému problému. V současnosti je vše kombinací obojího, i když je fakt, že převládá potřeba stanovit trendy a problém z mé strany. Je to dáno tím, že otázka/problematika islamizace, její poznání, není na úrovni běžných občanů ještě zakořeněna. Občané se teprve učí, že islamizace je nebezpečí a vše je nutné proto diskutovat a řešit. Velký význam či spíše problém v mém vztahu k lidem má i to, že lidé často promluví otevřeně, či otevřeně napíší mail, ale chtějí dál určitým způsobem zůstat v anonymitě, těžko se hledají lidé, kteří jsou ochotni realizovat alespoň v malém rozsahu činnost v boji proti islamizaci.

Veřejnost mohu ale pojmout šířeji než jednotlivé lidi/občany či jejich masu. Veřejná sféra, kterou musím mít v záběru je širší :
1. jednotliví lidé, kteří mne kontaktují
2. návštěvníci našich diskuzí
3. státní správa a samospráva a její zaměstnanci
4. politikové napříč politickým spektrem od rovně komunální až po úroveň parlamentní
5. organizace s politickým podtextem
6. školy a učitelé
7. neziskové organizace
8. podnikatelská sféra
9. církev a její představitelé
10. média

Ve všech dříve uvedených oblastech si může člověk dělat své Promo (podpora prodeje – část Promotion). Nic není možné ve vztahu k veřejnosti podcenit. Když jsem na podzim 2010 vystupoval za iniciativu AntiMešitaHK, byl jsem zodpovědný především sám za sebe. Od 2.12.2010 se vše změnilo, protože byly založeny sdružení AntiMešita a AntiMešita-Envi. Já se stal předsedou a najednou musím jako na prvotní hledět na zájem sdružení. Takže, když někde vystupuji (mám to štěstí), vystupuji za sebe , ale dělám obrázek i o sdružení a to je již odpovědnost.

Ing. Valentin Kusák
Předseda AntiMešita o.s. a AntiMešita-Envi o.s.
ww.antimesita.eu

Žádné komentáře:

Okomentovat