Nebezpečí multikulturalismu

Nejhorším dědictví multikulturalismu je, že lidé, kteří jsou proti islámu, se bojí vystoupit veřejně, aby nebyli označeni ihned za xenofoby či přímo nácky a fašisty. Muslimové vystupují v ČR neanonymně v diskuzích a Češi se bojí vystoupit neanonymně. Není to zvrácené? Jedním z nejdůležitějších úkolů nyní je boj za prolomení informační bariéry a boj za "zespolečenštění" problémů islamizace v ČR.

Oblíbené příspěvky

úterý 11. října 2011

Ještě nazpět v historii - Pan Bátora versus pan Schwarzenberg – ego versus peníze daňových poplatníků?

Bylo již zveřejněno na :

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/205701.aspx

Včera byla v médiích celý den široce probírána kauza „nešťastných“ výroků pan Bátory, představitele iniciativy D.O.S.T. a vysoce postavenému státnímu úředníkovi, vzhledem k panu ministru zahraničních věcí a předsedovi TOP09 Karlu Schwarzenbergovi. Pan Bátora na FACEBOOKu na svém profilu napsal "Chudáček starej... To se mu to bezostyšně prská, když ví, že ho přinejmenším ze tří důvodů nemohu vyzvat na souboj..." Pan Bátora tak zareagoval na „nešťastný“ výpad pana Schwarzenberga vůči němu z minulého týdne. Vyvrcholením všeho pak v současnosti je nepřítomnost ministrů TOP09 na zasedání Vlády České republiky. Ve mně vzniká otázka „Proč toto vše?“: Celý spor těchto dvou mužů má několik rovin, ze kterých tento spor můžeme chápat, pojímat a řešit. Ministr financí Miroslav Kalousek argumentuje tím, že státní úředník pan Bátora se nemůže takto chovat k ministru Vlády České republiky. Naprosto s panem ministrem Kalouskem souhlasím. Na druhé straně se ptám, zda má ministr (kníže Schwarzenberg) právo se zachovat k úředníku (panu Bátorovi) státní správy pomocí invektivy, jak to učinil minulý týden.Z mé pozice občana by měl být jejich vztah z hlediska morálního rovnocenný. Ani jeden by neměl napadat toho druhého. Teď samozřejmě utíkám od pojetí mnohem vyššího postavení pana Schwarzenberga jako ministra ve státní správě a reprezentanta naší vlasti. Objevily se včera navečer a večer i spekulace, že se jedná o tvrdý politický boj proti Věcem Veřejným.
Pak je zde další rovina pojetí tohoto sporu, která mne trochu či dokonce hodně děsí. Na první pohled beru invektivu pana Bátory vzhledem k panu ministru Schwarzenbergovi jako útok, který se udál především v osobní rovině, přestože pan Schwarzenberg musí být zajisté jako osobnost pojímán v celistvosti, tzn. jako zástupce lidu České republiky na poli zahraničním. Použiji srovnání s kauzou PromoPro, kdy zmizelo cca 500 miliónů z peněz nás daňových poplatníků a je již o všem ticho po pěšině. Ministři TOP09 odešli ze zasedání Vlády ČR kvůli invektivě vůči jejich ministru panu Schwarzenbergovi a neodešli ze zasedání Vlády ČR kvůli kauze PromoPro. Pro mne to znamená konstatování „ego je pro TOP09 přednější než zašantročené stamilióny daňových poplatníků“. Pan ministr obrany Vondra, který vše vysvětloval před PSP ČR, se ani neomluvil. Pan Dobeš se omluvil. A závěr, že ego (omlouvám se za toto na první pohled drsné slovo, pane ministře Schwarzenbergu) je upřednostněno před zájmy občanů, mne děsí.
Spor mezi panem ministrem Schwarzenbergem a panem Bátorou je nešťastnou situací, která včera gradovala a nemohu předjímat, co se stane dnes a popřípadě v dalších dnech. Naději na „smírné“ řešení, které jednoznačně preferuji, mi dává přístup pana ministra Schwarzenberga, který se chová opravdu zdrženlivě a v médiích byla včera citována jeho slova, dle kterých se výrokem pana Bátory necítí uražen.Za tento postoj si pan ministr Schwarzenberg zaslouží jistě uznání. Teď jde o to, aby nebylo „poškození“ pana ministra Schwarzenbergera některými politiky zneužito jejich k vlastním nekalým cílům.

Ing. Valentin Kusák
Předseda AntiMešita o.s. a AntiMešita-Envi o.s.

Žádné komentáře:

Okomentovat