Nebezpečí multikulturalismu

Nejhorším dědictví multikulturalismu je, že lidé, kteří jsou proti islámu, se bojí vystoupit veřejně, aby nebyli označeni ihned za xenofoby či přímo nácky a fašisty. Muslimové vystupují v ČR neanonymně v diskuzích a Češi se bojí vystoupit neanonymně. Není to zvrácené? Jedním z nejdůležitějších úkolů nyní je boj za prolomení informační bariéry a boj za "zespolečenštění" problémů islamizace v ČR.

Oblíbené příspěvky

pondělí 23. dubna 2012

Orientální ústav AV ČR silně zkritizován-ředitelka Vavroušková odvolána.

OÚ AV ČR byl ohodnocen negativním objektivním posudkem, který zpracovali nezávislí auditoři. Zástupci OÚ AV ČR v čele s exředitelkou Vavrouškovou se trapně bouří. Dění kolem Orientálního ústravu AV ČR, kde „působí“ také exot dr. Ostřanský, popsal Jan Gazdík: „Džihád na vědecké půdě: orientalisté válčí s vedením Akademie“.
Důvody, proč Orientální ústav nedopadl nejlépe, si lze snadno dohledat na webových stránkách ústavu, kde jsou osobní bibliografie badatelů. Lze tam nalézt i tak kuriózní výkony, jako jsou 3 odborné články (z toho 1 recenze) za 30 let práce v ústavu na plný úvazek. Řada badatelů včetně ředitelky ústavu -– zdůrazňuji, že ne všichni -– zároveň zřejmě nevidí rozdíl mezi vědeckou prací a různě náročnou popularizací a ve svých bibliografiích uvádějí ve stejné kategorii bez rozdílu odborné studie a (zpravidla mnohem početnější) populární články, uveřejňované i v takových časopisech, jako je Vlasta nebo Svět v obrazech.
Bylo řečeno, že stále ještě ve společnosti přetrvávající přirozenou autoritu vědců. Avšak „kauza“ Orientálního ústavu vytváří dojem, že i vědci se jen handrkují o peníze a neváhají se při tom uchýlit k pochybným praktikám.
Představme si, že by proběhl soud a přes právnické kličky by se Orientálnímu ústavu podařilo dosáhnout zrušení odborného posudku, přičemž na posuzovatele by dopadly finanční sankce. Je to stejné, jako by dítě dostalo ve škole čtyřku a rodiče na učiteli vysoudili lepší známku a odškodnění. Je jisté, že pod vlivem takového precedentu by všechny děti brzy měly samé jedničky, sotva by však byly lepšími žáky. Pokud tedy paní ředitelce OÚ skutečně záleží na české orientalistice, jak se nechává slyšet v inkriminovaném článku, měla by se místo právního kličkování poohlédnout po někom vhodnějším do čela ústavu.

Podotýkám, že jsem před časem podal trestní oznámení na OÚ AV ČR, že tam zmizelo 100 miliónů Kč. Dnes jsem mluvil s policistkou Hurskou, která mne odkazovala od čerta k ďáblu.

Blíže :
1. http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/olga-lomova.php?itemid=16051
2. http://www.orient.cas.cz/sd/novinky/hlavni-stranka/news_0026.html
3. http://www.parlamentnilisty.cz/profily/clanek.aspx?id=11162

ing. Valentin Kusák
předseda AntiMešita o.s. a AntiMešita-Envi o.s.
www.antimesita.eu

Žádné komentáře:

Okomentovat