Nebezpečí multikulturalismu

Nejhorším dědictví multikulturalismu je, že lidé, kteří jsou proti islámu, se bojí vystoupit veřejně, aby nebyli označeni ihned za xenofoby či přímo nácky a fašisty. Muslimové vystupují v ČR neanonymně v diskuzích a Češi se bojí vystoupit neanonymně. Není to zvrácené? Jedním z nejdůležitějších úkolů nyní je boj za prolomení informační bariéry a boj za "zespolečenštění" problémů islamizace v ČR.

Oblíbené příspěvky

neděle 20. května 2012

Kardinál Duka k islámu.

Kardinál Dominik Duka, nejvýše postavený člověk v křesťanské společnosti v České republice se vyslovil k islámu.

Nadace Konrada Adenaura v Praze požádala k 20. výročí o vyjádření též kardinála Dominika Duku. Ten kritizoval neustálé ustupování agresivním islamistům v EU a Evropě celkově. Dominik Duka dal zcela jasně najevo, že ustupováním procesu islamizace přichází Evropa o své demokratické základy a ztrácí svobodu a kulturu, které vydobili po staletí naši předkové (i ve válkách proti muslimům).

Po těchto slovech kardinála Dominika Duky zasvítilo slunce, které jakoby říkalo, že křesťanství by mohlo sehrát svoji podstatnou roli na poli boje proti islamizaci České republiky. Musím konstatovat, že oficiální vyjádření papeže a dalších představitelů církve, ať přímo ve Vatikánu či v jiných částech světa při tradičních návštěvách, jsou - slušně řečeno - více zdrženlivá či přímo k muslimům vstřícná.

Kardinál Dominik Duka se v souvislosti s otázkou islamizace jasně vyjadřuje, že určitý dialog s muslimy je potřeba. Zároveň ale ihned dodává, že muslimové jsou ve vleku různých fundamentalistických skupin a to představuje pro Evropu i svět obrovské nebezpečí a hrozbu. Dominik Duka též vyzývá k reciprocitě, což znamená, že pokud chtějí muslimové v Evropě stavět mešity, musí být v muslimských zemích dovoleno stavět a užívat kostely. Pokud k reciprotě nedochází, jedná se dle kardinála Duky o agresi muslimů v Evropě.

Vztah kardinála Dominika Duky k otázce multikulturalismu není jednoznačný. Kardinál je názoru, že imigrantům se musí umožnit v nové společnosti žít, ale zároven je nutné po nich žádat, aby převzali zásady a zákony té které společnosti, kam přišli.

ing. Valentin Kusák
předseda AntiMešita o.s. a AntiMešita-Envi o.s.
www.antimesita.eu

Žádné komentáře:

Okomentovat