Nebezpečí multikulturalismu

Nejhorším dědictví multikulturalismu je, že lidé, kteří jsou proti islámu, se bojí vystoupit veřejně, aby nebyli označeni ihned za xenofoby či přímo nácky a fašisty. Muslimové vystupují v ČR neanonymně v diskuzích a Češi se bojí vystoupit neanonymně. Není to zvrácené? Jedním z nejdůležitějších úkolů nyní je boj za prolomení informační bariéry a boj za "zespolečenštění" problémů islamizace v ČR.

Oblíbené příspěvky

pátek 7. října 2011

Nečasovu poradci zakázali mluvit ve škole. Ministr Dobeš: Totalita


6.10.2011 9:37 - Na Vysoké škole ekonomické v Praze se měla na začátku týdne uskutečnit debata o nebezpečích islamizace. Vedení školy však akci, kterou spolupořádalo hnutí AntiMešita spolu se studentským klubem Cashflow, jen pár hodin před jejím zahájením zakázalo.
V panelu měl vedle předsedy sdružení AntiMešita Valentina Kusáka, docenta Martina Konvičky z Jihočeské univerzity a bývalé muslimky Béatrice Radosa vystoupit dokonce i poradce předsedy vlády Petra Nečase pro lidská práva a šéf Občanského institutu Roman Joch. Zákaz akce se nelíbí ministru školství Josefu Dobešovi.
Údajná nevyváženost diskuse, proto prý zákaz
Školu však ani účast premiérova poradce nedokázala přesvědčit a složení diskutujících označila za nevyvážené, na základě čehož prý akci zrušila. Studentská tajemnice rektora Savina Finardi zaslala Valentinu Kusákovi, spolupořadateli akce, vyjádření, ve kterém sděluje, že diskuse byla zrušena z důvodu nevyváženosti hostů.
Finardi dále uvádí, že s hlavním pořadatelem jednala už začátkem července s tím, že podmínkou byla zmiňovaná vyváženost. Avšak jména panelistů byla veřejně známa již minimálně měsíc před datem konání akce, škola je tedy musela znát také. Proč se pak uchýlila k zákazu takto na poslední chvíli, je podivné.
K tématu:
• Mešity odmítá Klaus i většina Čechů. Muslimové zuří
• Tabu padá. Prezident Klaus v odporu proti mešitám není sám

Podle rektora Vysoké školy ekonomické Richarda Hindlse akce zakázána nebyla, neboť prý diskusi ve stávajícím konceptu vůbec neschvalovali. „VŠE má nastavena pevná pravidla pro povolování studentských akcí. Organizátor tato pravidla obešel," uvedl pro ParlamentníListy.cz rektor.
Omezování diskuse vede k totalitě
„Je to lež, ta diskuse byla normálně povolena. Snaží se z toho jen vykroutit," opáčil Valentin Kusák, jeden z pořadatelů. Skutečným důvodem zákazu je podle něho opakovaný nátlak muslimů na školu. „V demokratickém státě byla zakázána svobodná diskuse. Za hnutí AntiMešita vyjadřuji pohoršení a protest nad takovým postupem," dodal Kusák.
ParlamentníListy.cz oslovily ministra školství Josefa Dobeše z Věcí veřejných, co si o celé záležitosti myslí. „Obecně mohu říci, že akademickou půdu považuji za prostor svobodné diskuse, která by neměla být umlčována. Problémy nevyřešíme tím, že o nich budeme mlčet. Snažit se umlčet výměnu názorů považuji za neblahý trend současné doby. V minulosti vedla vždy snaha ochromit svobodu názorů a vedení dialogu ve svém důsledku vždy k totalitě," reagoval pro ParlamentníListy.cz ministr Dobeš.
Psali jsme: Škromach stručně: Imigranti se přizpůsobí nám. Ne my jim

„O celé věci nevím nic bližšího, ale pakliže důvodem zákazu diskuse bylo to, aby nemohly být vzneseny argumenty kritické k islámu a k islamismu, tak to bych považoval za šokující. Politická korektnost není dobrou cestou a zametá problémy pod koberec," řekl redakci místopředseda poslaneckého klubu ODS a místopředseda ústavně-právního výboru Marek Benda.
Politická korektnost
Proti tvrzení rektora školy se důrazně ohradil také spoluorganizátor David Rektorys, který besedu na VŠE domlouval: „Naprosto odmítám nařčení, že bych jakkoliv obcházel pravidla. Akce byla domluvena se studentskou tajemnicí zcela standardním způsobem tak, jak přednášky na škole pořádám již čtvrtým rokem. Až do této doby nebyl problém - vedení školy se zaleklo politicky nekorektního tématu a na poslední chvíli tak z pozice síly zabránilo svobodné diskuzi o tomto palčivém problému."
Čtěte také: EU zahájila příliv 56 milionů nových muslimů. ČR se nemůže bránit

„Nicméně pravda je taková, že kdyby islamizace v ČR nepředstavovala opravdové nebezpečí pro budoucí generace, tak by ji nikdo nerušil. Argument školy, že diskuze byla nevyvážená, odmítám - také byste uvítali neonacistu jako hosta na přednášce o extremismu v naší zemi? Naopak zárukou vyváženosti a důvěryhodnosti byl i pozvaný poradce premiéra pan Joch," uvedl redakci ParlamentníchListů.cz Rektorys.
Listina práv a svobod? Toaletní papír
Zmiňovaný poradce premiéra Roman Joch je přesvědčen, že zákazem akce celá záležitost nesmí skončit. „To rozhodnutí považuji za špatné a skandální, bylo to popření ústavou zaručené svobody slova a diskuse. Tyto svobody mají určitě své limity - nesmí pošlapávat svobody druhých, ale k ničemu takovému by se na té diskusi rozhodně neschylovalo!" reagoval rozhořčeně Joch.
k tématu: Liberální muslim Lhoťan: Bití žen neuznávám. Ani popravy gayů

„Co je ale o mnoho horší a alarmující, že svobodná diskuse byla zakázána na akademické půdě, jež má být prostorem pro diskuse a debaty, které tříbí názory a zvyšují vzdělanost. Škola naprosto opomenula studenty, neb to byli právě oni, kdo debatu spoluinicioval a měli zájem si tyto názory vyslechnout a diskutovat o nich. VŠE jim toto jejich právo zcela upřela, a to je na celé věci nejhorší. Studenti se stali obětí skandálního zásahu," dodal (Joch).
Muslimka, co poznala islám
Dalším účastníkem diskuse měla být Béatrice Radosa, která před časem konvertovala k islámu a poté, co podle svých slov zjistila jeho pravou tvář a především ponižující přístup k ženám, toto náboženství okamžitě opustila.
K tématu: Právník: Brusel může přerozdělovat imigranty. I k nám

„Jsem zdrcená, kam až muslimové a islamofilové jsou schopni zajít. Neustále se ohánějí tím, že je jich tu málo, přitom už teď zasahují proti svobodě slova. Věřila jsem, že tu dosud nemáme takovou situaci jako v Anglii, Francii či dalších západních zemích, ale momentálně již o tom dost pochybuji. Když dokázali vedení školy nátlakovými dopisy takto zastrašit, znamená to jedině, že VŠE má z muslimů nahnáno a klidně se ze strachu postaví proti iniciativě vlastních studentů," napsala Radosa v reakci na zásah školy na svém blogu.
Totalitní praktiky
Poslední z pozvaných panelistů, docent Martin Konvička z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích je rozhodnut situaci řešit na úrovni rektorů - jeho domovské JČU a pražské VŠE.
ParlamentnímListům.cz Konvička sdělil, že zrušení akce, zvláště takto na poslední chvíli, pokládá za urážlivé nejen vůči němu, ale především vůči studentům, kteří ho pozvali, i vůči ostatním lidem, kteří se besedy chtěli zúčastnit.
Psali jsme:
• Čeští muslimové podporují terorismus, šokoval jeden z nich

„Patřím ještě ke generaci, která pamatuje dobu, kdy univerzity rozhodovaly, co si studenti smí a nesmí myslet. Hrozivě mě děsí, že se opět dožívám totalitního omezování akademických svobod," nebral si servítky Konvička.
Islám je průšvih
Politolog, filozof a člen Mezinárodní společnosti pro svobodu tisku (International Free Press Society, IFPS) Alexander Tomský uvedl, že politická korektnost je velkým nebezpečím pro současnost.
„Islám je průšvih. Má sektářské tendence. Za odpadnutí od víry je trest smrti a toto náboženství podporuje pouze teokratickou formu vlády. V současné Evropě je to nebezpečí o to horší, že porodnost muslimů je obrovská a časem mohou třeba i demokratickou cestou zavést své principy v Evropě. Jde o velmi primitivní náboženství, které vyvolává v zemích, kde se uchytilo, konflikty a vyvolává je i na hranicích s jinými kulturami. Samuel Huntigton v této souvislosti hovořil o krvavých hranicích islámu," dodal Tomský.
Ani Wilders nemohl vystoupit
Organizátoři ve shodě uvedli, že se nastalou situací rozhodně nenechají odradit a diskusi uspořádají v jiném termínu a, bude-li to třeba, na jiném místě.
Čtěte také: Oberfalzer: Nechci, aby v Česku byly kostelíky zastíněny minarety

Celá kauza v mnohém připomíná situaci z listopadu 2009, kdy senátor Jiří Oberfalzer z ODS pozval do České republiky holandského politika Geerta Wilderse, známého kritika islamismu, jehož strana v poslední době zaznamenává mezi voliči nebývalý vzestup. Proti Wildersově vystoupení v Senátu se razantně postavil jeho tehdejší předseda Přemysl Sobotka, paradoxně Oberfalzerův stranický kolega, a přednáška musela být zrušena.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE
Autor: Radim Panenka

Žádné komentáře:

Okomentovat